"Всяко дадено добро и всеки съвършен дар е отгоре, от Твореца на небесните светила, Който никога не се променя, нито помръква." - Яков 1:17

Поглеждаш я и се чудиш как е възможно нещо толкова мъничко и нежно да изпълни сърцето ти с толкова много любов. Но това създава тя, Любовта, съвършенства.

Запечатването на първия уикенд на малката Наеира, ме стопли за цяла зима напред. Йоанка и Ники, благодаря ви за това, че ми позволихте да споделя тези така специални моменти, изпълнени с толкова много Светлина!  • Maggie Paskaleva

Updated: Nov 10, 2019


Ричмънд парк, 2019 | Псалми 42:1-2

Всички имаме страхове - от хлебарките в панелките на зона Б5 или от свят без Приятели (в телевизионния и буквален смисъл), например. Но най-влиятелният страх е емоционалният и социалният. Страхът от това да бъдеш отвхърлен, осъден или да се провалиш.


Но вярвам, че не сме създадани, за да бъдем ограбени от страха.
Преди година реших да създам едно местенце в лудия интернет свят, в което да споделям прекрасните хора, чиято Светлина имам щастието да запечатам, както и всичко, което Бог ме учи, с надеждата да покажа на света, че не сме толкова различни, и че никога не сме сами, в това, пред което живота ни поставя. Нахвърлих идеите си на лист хартия, купих домейна, създадох оформлението на сайта. И тогава се появи страхът. Това местенце се превърна в “някой ден”. Този някой ден се превърна в месеци. И ето ме тук. Година по-късно.


Позволих мисли като “не съм достатъчно добра все още, мога повече” да ме излъжат и прогонят от това да следвам, вложеното в сърцето ми. Страхът ми да бъда осъдена обвзе сърцето ми.


Вероятно и ти имаш страхове, които те задържат. Може би не скачаш в зоната си извън комфорт, защото се страхуваш от несигурността. Може би не показваш любов, защото те е страх от възможността да бъдеш наранен. Може би се чувстваш прикован. Независимо дали става въпрос за взаимоотношения, които знаеш, че трябва да прекратиш, скок на вяра, който трябва да предприемеш, токсична среда, която трябва да напуснеш, или сайт, който искаш да започнеш, нека се запитаме: какво е най-лошото, което може да се случи?


Ако направиш това, което страхът те е спирал да правиш, ще се провалиш ли? Може би. Но с провала, ставаме по-силни, колкото и изтъркано да звучи. Ще свърши ли света ако надмогнеш този страх и скочиш в неизвестното? Вероятно не.


Така че, давай! Страхът е лъжа, която се опитва да те ограби от всички невероятни неща, които Бог е подготвил за теб.

©2019 by Maggie Paskaleva